HTC One Mı ? Samsung Galaxy S4 mü ?

HTC One Mı ? Samsung Galaxy S4 mü ? İçin Etkili Aramalar :


Her iki akıllı telefon da ay sonunda yaklaşık 2 bin TL fiyatla cep piyasasına girecek.
Bu yılın en iddialı iki akıllı telefonu gösterilen HTC One ve Samsung Galaxy S4 er meydanına çıkıyor. Türkiye pazarına bu ayın son haftası çıkması beklenen HTC One ve Samsung Galaxy S4 için nefesler tutuldu. Satış grafiği olarak birbirlerini en yakından takip eden iki cihazın özellikleri, artıları ve eksileri karşılaştırıldı.
HTC TASARIMDA ÖNDE



HTC One şık alüminyum tasarımıyla Galaxy S4'ün plastik kasasına göre daha avantajlı görülüyor. Samsung Galaxy S serisi her yıl yenilendikçe ebatı büyüyor. Bu durum kullanıcıların tek elle kullanması zorlaşan bir cihaz demek oluyor. Bu durumda kullanıcılar Note cihazlarını seçebilir. S4 ayırca S3'e göre tasarım noktasında kayda değer farklılık içermese de üst seviye teknik özelliklere sahip. HTC'de bulunan Sense arayüzü cihaza ayrı bir güzellik sağlarken, Samsung'un Touchwiz arayüzü de etkili görünüyor.

GENİŞ DEPOLAMA AĞI
2 GB RAM, Android 4.2.2, yenilenen Touchwiz Nature arabirim, sıfır deklanşör gecikmesi ile 13MP çözünürlüklü BIS CMOS sensörlü arka kameraya sahip S4'te 2.1MP çözünürlüklü ön kamera, 2.600mAh kapasiteli pil, LTE, 13/32/64GB depolama seçenekleri ile Full HD çözünürlüklü Süper AMOLED ekran yer alıyor.

FULL HD SES VE GÖRÜNTÜ
143 gram ağırlığındaki HTC One'ın özelliklerine baktığımızda ise şunlar öne çıkıyor: 137.4 x 68.2 x 9.3 mm boyutlarında alüminyum kasa, 4.7-inç boyutunda Full HD çözünürlükte ve inç başında 468 ppi değer sunan optik laminasyonlu Super LCD3 ekran, 1.7GHz frekans hızında işlem gören 4 çekirdekli Qualcomm 600 işlemci, Adreno 320 GPU, 2GB RAM, 32/64GB depolama alanı, 25GB'lık Dropbox bulut depolama hafıza, 2300mAh pil gücü, Android 4.1.2, Beats Audio amplifikatör stereo hoparlörler.


ULTRAPİKSEL KAMERALI
HTC One'ın en önemli yetenekleri arasında Ultrapiksel kamera geliyor. Tayvanlı üreticiden cesur bir girişim olarak değerlendirilen bu kamera, standartların aksine ışığı 3 kat daha fazla alarak net görüntüler elde edilmesini sağlıyor. Çift çekim özelliği var S4'ün ön ve arkada bulunan çift kamera özelliği ile kamera görevinin yanısıra çok sayıda görevi de yerine getiriyor. Mesela video çekerken aynı anda iki kamera kullanılabiliyor. Cihazların Ortalama fiyatının 2 bin lira olacağı da belirtildi.

GALAXY S4'TE 9 ADET SENSÖRÜ VAR
Galaxy S3'ten boyutu ve daha ince çerçevesi dışında çok da farklı görünmeyen Galaxy S4, gözle görünmese de selefinden daha fazla sensörle geliyor. Samsung'un yayınladığı "Gizli Yenilik" görselinde cihazın yakınlık, denge çarkı, ivmeölçer, termometre ve nem ölçer gibi sensörleri konumlarıyla beraber gösteriliyor. Galaxy S4'ün içine sıkıştırılmış bu sensörler, TecnoBuffalo'ya göre onun onarımını zorlaştırmıyor. Hatta siteye göre S4'ün onarımı S3'ten kolay. Bununla birlikte Galaxy S4'ün camının Note 2 veya S3'ünki kadar kolay çıkmadığı söyleniyor. Dolayısıyla S4'ünüzün ekranını kırmamaya daha çok dikkat etmeniz gerekecek. 

Bu Yazı Hakkında Birseyler Demek İstermisiniz ?